"Bumba"

 

Jag kallas för "Bumba" men i så här fina sammanhang är mitt riktiga namn Carminellé Columba. Alla mina hundsyskon heter något på "C" och relaterar till olika stjärnbilder på himlen. Just mitt fina namn, Columba, är det latinska namnet på stjärnbilden Duvan som finns på den södra stjärnhimlen.

Jag är förstfödd i en kull på 4 stycken valpar. Vi har allihopa genomgått MH samt röntgat höfter och armbågar ua. Min stamtavla och mitt resultat på MH-testet kan du se om du klickar här...STAMTAVLA + MH.

 

Carminellé Columba

f. 2002-11-28

e. Carminellé Hale Bopp   -   u. Carminellé Cingoalla

Ögon, höfter och armbågar UA

Mh-test med godkänt skott

 

Enligt min lillmatte är jag ett riktigt yrväder. Jag är en pigg och social hund som älskar ALLA i min omgivning. Det bästa av allt är att jag lever ett riktigt lyxliv. Vad menar jag då? Jo, jag har två fantastiska hem att bo i. Ibland är jag hos min lillmatte Malin i Halmstad och där är det alltid full fart med massor av olika och roliga aktiviteter. Där finns också min bästa polare Ebba som ju lillmatte är "plastmorsa" till (Malins pojkväns hund). Mitt liv i Halmstad är som sagt mycket händelserikt med sån´t som till exempel spårträning, lydnadsträning, jättelånga promenader och inte minst dagliga besök hos lillmattes hästar. Stallet är för övrigt ett av mina favoritställen eftersom där nästan alltid finns andra hundar att busa med.

Mitt andra hem är i Skåne hos lillmattes föräldrar dvs min husse och matte. Där kan man verkligen prata om att jag lever som en prinsessa. Jag har ett stort hus att ta hand om och skogen sträcker sig ända in på tomten. Min favoritsyssla är att jaga bort fåglarna vid fågelbordet, springa efter bollar och slappa på gräsmattan. Grannens tre hundar är också ganska häftiga att titta på. Ibland springer jag demonstrativt utanför deras stängsel så att de blir helt tokiga... ha, ha, ha... de kan ju inte nå mig. Det bästa i Skåne är närheten till skogen, de långa promenaderna och det kärleksfulla hem jag har där.

Visst har jag det bra?! Jag trivs lyxigt superbra!

 

Hem